در بازار مسکن هرکس برای خود صاحباختیار است تا در حوزه قیمتگذاری ملک شخصی خود اظهارنظر کند.
قیمت مسکن در ایران با نبود قانون قیمتگذاری در این بازار، هر روز بالا و بالاتر میرود. همیشه عدهای هستند که از این کالای مصرفی بهعنوان کالای سرمایهای استفاده و بهراحتی زمینه را برای گرانیهای خبرساز فراهم کنند.
آنطور که گزارش مرکز آمار نشان میدهد، متوسط قیمت یک مترمربع زمین کلنگی در زمستان سال گذشته، افزایش ۱۴۲ درصدی را نسبت به مدت مشابه سال قبل تجربه کرد تا هر مترمربع زمین در تهران به ۱۴ میلیون و ۵۴۶ هزار و ۶۰۰ تومان برسد.
بر اساس این گزارش، متوسط قیمت هر مترمربع بنای مسی در زمستان سال گذشته نیز نسبت به مدت مشابه در سال 96، حدود 86.9 درصد رشد کرده است.
به گزارش مجله دلتا به نقل از اقتصاد آنلاین ، نگاهی به وضعیت کشورهای دیگر نشان میدهد که قیمت یک ملک بر اساس سازوکارهای مشخصی تعیین میشود؛ مثلاً بر اساس سال ساخت، ارزش منطقه و امکانات محلی و قیمت زمین، یک واحد مسی را میتوان قیمتگذاری کرد.
اما قیمت مسکن در ایران کاملاً فرق دارد. بیبرنامگی در قیمتگذاری یک واحد آپارتمان یا زمین مسی، حالا دیگر برای همه مردم کوچه و شهر حکایتی آشنااست؛ امروز سایتهای اینترنتی یک نرخ را اعلام میکنند و فردا دلالان روی یک قیمت بالاتر از روزهای گذشته مانور میدهند.
نکته قابلتوجه این است که حتی کارشناسان یا فعالان بازار نیز هیچ دلیل یا توجیه علمی برای این گرانیها ندارند تا دود این افزایش قیمتها هرسال به چشم دهکهای ضعیف و متوسط، نرود.
بازار مسکن قانون مشخصی برای قیمتگذاری ندارد و مثل بسیاری از بازارهای دیگر تحت سلطه دلالی اداره میشود. سایه این دلالیها اگرچه چند وقتی میشود که به بازار خودرو و دیگر کالاهای اساسی نیز رسیده است، اما نکته قابلتوجه این است که حداقل در این بازارها، سازمان حمایت از مصرفکننده یا وزارت صنعت، معدن و تجارت میتواند در حوزه قیمتگذاری و از میان بردن التهابات بازار عمل کنند، اما بهنظر میرسد که در بازار مسکن هرکس برای خود صاحباختیار است تا در حوزه قیمتگذاری ملک شخصی خود اظهارنظر کند.
بیشتر بخوانید :
10 راز موفقیت یک مشاور املاک حرفهای
ادامه مطلب
درباره این سایت