تنوع بقعه‎ی پیربکران و تزئینات ارزشمند آن، از لحاظ ساخت و سبک معماری بسیار حائز اهمیت است.


پیربکران?

تنوع معماری تاریخی پیربکران و تزئینات ارزشمند آن، از منظر ساختار کالبدی و گونه‎های معماری دارای اهمیت است. پیربکران، از نظر معماری هنری ‎و فنی در کشور ایران کم‎نظیر است. استفاده از تکنیک‎های مختلف گچی، آجری، سنگی، کاشی‎کاری، دیوارنگاری و طلاکاری و همچنین قرارگیری لایه‎ها بر روی یکدیگر و…گواهان این ادعا هستند. کتیبه‎های تاریخ‎دار و گوناگون گچی، کاشی و سنگی به شیوه‎های گوناگون و متفاوت در آن اجرا شده است که گویای هنر دوره‎ی ایلخانی است. با توجه به کتیبه‌های این بقعه، تخمین زده می‎شود بنای اصلی آن بین سال‌های 703 (سال وفات پیربکران) تا 712 ساخته شده باشد.


پیربکران?

به گزارش مجله‎دلتا؛ پیربکران، عمارتی تاریخی با معماری اسلیمی است که آرامگاه محمدبن‎بکران، مشهور به پیر بکران” در آن قرار گرفته است. «محمدبن‎بکران» از عارفان، مشایخ و زاهدان بزرگ ایرانی در نیمه دوم قرن هفــتم هجری است. به اعتبار این عارف مشهور،  شهری را که بنا در آن قرار دارد، پیربکران نامیده‎اند. شهر پیربکران،  در 30 کیلومتری جنوب‌غربی اصفهان واقع شده است. البته، به‎جز بقعه پیربکران، باز هم  آثار تاریخی در این شهر وجود دارد. قدیمی‎ترین اثر تاریخی آن،  یک قطعه سنگ سیاه است که از زیر خاک بیرون آورده شده و گویا به منزله‎ی دَری بوده به ابعاد  95 ×75 سانتی‎متر و 11سطر حک شده بر آن، به خط عبری است.



پیربکران?

نوع معماری بقعه پیربکران

بقعه پیربکران شامل 4 قسمت رواق، ایوان، آرامگاه و اتاق چله‌خانه است که با دیواری مشبّک از صحن جدا و داخل و خارج آرامگاه با تزیینات کاشی‌کاری و گچ‌بری مزین شده است. در حال‎حاضر، مزار پیر بکران و گچ‎بر هنرمند آن، محمدشاه نقاش، کنار هم و داخل بقعه؛ نزدیک چله‌خانه و در خود اثر قرار دارد. ارزش هنری و نوع معماری به‎کار‎رفته در گچ‎بری‌ها و کاشی‎کاری‌های محراب و چگونگی تلفیق چند نوع خط و نقش، این بنا را بی‌نظیر کرده است.


پیربکران?

شباهت‎های بقعه پیربکران با دیگر معماری‎های تاریخی ایران

اندازه بلند، همراه با فرورفتگی‎ها، در چند طبقه روی جرزهای دو طرف ساختمان، به ایوان آباقاخان در تخت سلیمان و ایوان منارجنبان اصفهان شباهت دارد. همچنین بنای تک‎ایوانی پیربکران، از نظر سبک معماری، شبیه معماری دوره ساسانی و یادآور طاق کسری است، ولی طاق ایوان این بنا برخلاف طاق‌های دوره ساسانی که هلالی بودند، نوک‌دار است.

همچنین بخوانید:

ارگ راین ؛ دومین بنای بزرگ خشتی جهان

آگهی های مسکن با عنوان «توافقی» منتشر می شوند


مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین مطالب این وبلاگ

محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

میم حا کلاس خودمونی دفترمجازی سرباز Virtual sarbaz Office Test درباره پسر ها دانلود تمامی فایل های مورد نیاز دانش آموزان و دانشجویان به آهستگی.. هارمونی فصول مای مانهوا مجله تفریحی خبری سرگرمی فال روز 24