ساختن خانه صادقی های اردبیل، 4 سال طول کشیده و هنرنمایی "حاج محمد معمار اردبیلی" در جایجای آن چشمنوازی میکند.
خانه صادقی های اردبیل، از جاهای دیدنی اردبیل و عمارتی ارزشمند و بسیار چشمگیر است.
تاریخ ساخت خانه صادقی های اردبیل به سال 1243 خورشیدی و به دوران قاجار میرسد. خانه صادقی، در محله اوچدوکان، کوچهی سرتیپ آباد اردبیل قرار دارد که از مکان های دیدنی و معروف این شهر است.
این خانه نام خود را از اسم مالک خود، مرحوم «حاج میرزا ابراهیم صادقی» گرفته و 1450 مترمربع مساحت دارد. همچنین، زیربنای کل آن 1750مترمربع است.
ارزشمندی خانه صادقی های اردبیل به علت معماری سنتی، مشبک و مقرنسکاری آن است. بخشهای مختلف این خانه، کاربردهای گوناگونی از نظر مذهبی، اقتصادی، اجتماعی، خانوادگی و… دارد. یک کتیبه چشمنواز نستعلیق از آیتالکرسی” روی دیواره جانبی آن نیز دیده می شود. در تالار اصلی خانه صادقی های اردبیل، هنوز در بالای طاقچهها، مقرنسهای گچی را میتوان دید.
در ورود به خانه صادقی های اردبیل، با دالانی مستطیلشکل روبهرو میشویم که سقف آن در قدیم طاق ضربی بوده اما هماکنون نمای آجری دارد و چوبی است. ساخت خانه صادقی های اردبیل، 4 سال طول کشیده و هنرنمایی «حاج محمد معمار اردبیلی» در جایجای آن چشمنوازی میکند. این ساختمان زیبا، دو دَرِ ورودی دارد که اتاقهای قرینه آن با دو راهروی مجزا به یکدیگر راه دارند. پلههایی که به طبقه بالای عمارت وصل میشوند، از چوب گردو ساخته شدهاند.
هماکنون خانه صادقی های اردبیل به هتل رستوران تاریخی تغییر کاربری داده و به رونق گردشگری این شهر کمک کرده است.
1. حیاط خانهها در حقیقت باغی بوده که با حوضچهها و درختها تزئین شده است.
2. خانههای قدیمی بخشهای سَر در، هشتی یا ورودی ابتدایی از در خانه به حیاط، حیاط و میانسرا، راهروی ورودی از حیاط به اتاقها و سالنهای پذیرایی، اتاقهای سهدَری به عنوان اتاق خواب، اتاق پنجدَری به عنوان سالن پذیرایی، مطبخ یا آشپزخانه و تالار را شامل میشود.
3. این خانهها متناسب با شرایط آب و هوایی و موقعیت جغرافیایی اردبیل که سرد و کوهستانی است، ساخته شدهاند.
از دیگر خانههای تاریخی اردبیل میتوان به: خانه خادم باشی، خانه وکیلالرعایا، خانه مروج، خانه منافزاده، خانه ارشادی، خانه میرفتاحی، خانه آصف و خانه مبشری اشاره کرد.
درباره این سایت